Bilginin Adresi

14 Nisan 2018 Cumartesi

Kafaları karıştıran iddia: Detay Maxinet'e erişim engeli

Kafaları karıştıran iddia: Detay Maxinet'e erişim engeli

Detay Maxinet'in resmi internet sitesine erişim engeli olduğu iddiası mevcut. Firmanın sitesine mobil cihazlar üzerinden erişim sağlanamazken, masaüstü bilgisayar üzerinden erişim sağlanabiliyor.
Detaymaxi net



Detay Maxinet erişim engeliyle karşı karşıya. Firmanın resmi sitesine mobil üzerinden ulaşılamazken masaüstü üzerinden erişim sağlanabildiği görülüyor. Soruşturması devam eden firmanın yayınlanan bir görsele göre mahkeme kararıyla erişime engellendiği iddia ediliyor.
Yayınlanan bu görselin doğru olduğu kuvvetle muhtemel. Fakat e-Devlet web sitesi erişim engeli sorgulama sistemi üzerinden böyle bir arama yapıldığında ''Sorguladığınız web adresine, an itibari ile mahkeme kararıyla konulmuş bir erişim engeli bulunmamaktadır.'' şeklinde bir ibareye yer veriliyor. Firmanın resmi internet sitesine masaüstü üzerinden erişim sağlanabilirken, mobil cihazlar üzerinden erişim sağlanamadığı görülüyor.


Detay Maxinet'in resmi internet sitesinin şu an için kapatılması firmanın kesin kapanacağı anlamına gelmiyor. Ancak bu gelişme doğruysa soruşturma sürecinin firmanın aleyhine ilerlediğini söylemek mümkün. Önce hesaplarının bloke edilmesi, sonrasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiri ve son olarak muhtemel bir erişim engeli kararı firmanın kapanışına giden sürecin taşlarını döşüyor.

Kaynak için tıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz icin tesekkurler :)