Bilginin Adresi

5 Mayıs 2018 Cumartesi

AKILLI TELEFON ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

AKILLI TELEFON ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Akıllı telefonlar bugünlerde hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi.peki akıllı telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz.





1) BATARYA ÖMRÜ: Batarya telefonun kalbidir kalbinde sıkıntı olan insan çabuk yorulur ve dinlenmesi gerekir.İşlerini tam olarak yapamaz.Bunu telefon için düşünürsek telefonun bataryası çabuk biterse telefon diğer özellikleri ne kadar iyi olursa olsun bir işe yaramaz.
Bataryanın büyüklügüde önemli değildir. Kullanişli olması önemlidir.örneğin 3000 miliamperlik  bir bataryaya sahip telefon 3 saat kullanılabiliyorken 2500 miliamper olan telefon 5 saat kullanılabilir.Telefon alırken bu şarj performansına dikkat edilmeli ve araştırmalıdır.

2)KAMERA:Kamera bir telefonun en çok kullanılan özelliklerinden biridir.Birçok kişi telefon alırken ilk kamerasına bakar.16 megapiksel 20 megapiksel vb.
Bu rakamlara pek aldanmayın kameranın iyi olması bu magapiksellerin yanı sıra yazılım diyafram gibi unsurlarada bağlıdır.Telefon kamerasının ne kadar iyi anlamanın en iyi yolu onu kullanmaktır.Sonucu kendi gözlerinizle görmeniz en iyi ve kesin yoldur.Aslında birçok teknoloji mağzasında telefonlar sergilenmesinin sebeplerinden biri budur kağıt üstündeki verilerden çok kendi gözlerinizle görmek.

3)SES VE EKRAN
Telefonda ses ekran çok önemlidir.Özelliklede ekran çok önemlidir.(Sonuçta telefonu kullanırken baktığınız etkileşime geçtiğiniz yer)





4) GÜVENİRLİK: Güvenirlik telefonun en can alıcı özelliğidir.Telefona garanti desteği sağlanıyor mu,garanti desteği nasıl,malzeme kalitesi ve dayanıklılığı nasıl çok önemlidir.Sonuçta pek sık değiştirilmeyen ve ciddi paralar verilen cihazın bu özelliklerden tam not alması gerekir.Bu kriterlerde marka çok önemlidir ve iyi seçilmelidir.

5) GÜNCELLİK:İnsanlar bir yığın para vererek aldığı telefonun en güncel sürümünde olmasını ister.Bunda da haklıdır.Telefonu alırken o telefona ne kadar güncelleştirme ve iyileştirme desteği sağlanıyor öğrenilmelidir.
6)FİYAT PERFORMANS:Telefonu alırken bakmamız gereken en önemli özelliklerden biride fiyat performanstır.Yani telefonu alırken o telefon bu parayı hakediyormu diye düşünülmelidir.

7)ARAYÜZ VE UYGULAMALAR: Telefonda uygulamalar sorunsuz çalışıyomu arayüzü yani uygulamalar arası geçiş hızlımı, telefon uygulamaları hızlı açıyomu dikkat edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz icin tesekkurler :)